Betekintések – Coaching folyamatok

Publikálva Kategóriák: Coaching, Coaching folyamatok - Betekintések coaching folyamatokba

Betekintések - Coaching folyamatok

Vannak coaching helyzetek, nem is ritkán, amikor az ügyfél olyasmivel érkezik, amin épp a coach is keresztül megy. Ezek nem ritka alkalmak, hiszen ahogy a Harry Potterben is elhangzik, nem a varázsló választja a pálcát, hanem a pálca választja a varázslót. Azok az ügyfelek választanak minket, akik úgy érzik közös úton járunk, és ezen az úton most éppen ő szorul segítségre. De minden alkalomból tanulunk mi is, mi szakemberek.

Az alábbi történetem is ilyen. Sikeres és életével elégedett nő, kívülről és saját bevallása szerint belülről nézve is minden oké. “Csak valami hiányzik…” hallom gyakran, és most is. Ezen alkalommal segítségül hívom a jól bevált életkereket, ennek segítségével hamar kiderül milyen irányba kell keresnünk a hiányzó részt, részeket. 

#buzaedit

Az életkerék egy coach eszköz, mely mint egy óra lapja részekre osztja életünket, összesen 8 részre, mint: munka, karrier ; család;  párkapcsolat; barátok; pénzügyek; önmegvalósítás, személyes fejlődés; egészség; hobbi, szabadidő, szórakozás. Felrajzolta az élete kerekét, először azt, hogy most mi hogy “áll” kékkel, majd az álmait zölddel. Minden részt 1-10 skálán értékelt, ahogy ő látja, és legnagyobb meglepetésére a most rendben lévő életében jócskán 5-ös alatt talált több életterületet is, az áhított területeken pedig mindez 10-es kategóriájú volt. Mégpedig az élet sava-borsát, azaz a barátok, önmegvalósítás, és a szabadidő cikkelyeket értékelte úgy, hogy épphogy 2-es és 3-as körül mozogtak. Kiderült, hogy imádja a munkáját és a családját, párját is, és minden szabad percét vagy a munkájával, vagy a családjával tölti, de és itt jön a lényeg, mindeközben elvesztek a barátok, a programok, mikor és mit tett utoljára önmagáért és nem is emlékezett már rá mikor űzte utoljára hobbiját, ami régebben értelmet adott az életének.Régen imádott tanulni tanfolyamról, tanfolyamra járt, ez építette őt, úgy szellemileg, mint testileg, lelkileg. Egy tipikus Burn Out tünet első pár lépéseit csíphettük el ezzel, a kiégés kezdeti szakaszán, amikor még nem alakult ki a megszokás, és a fásultság, csak jöttek a figyelmeztető jelek, és ügyfelem éber volt rájuk, segítséget kért. Csodás rácsodálkozások ezek, melyek egy coaching folyamat során néha finoman, néha erőteljesen törnek felszínre, de minden esetben a hozzám forduló fejlődését, épülését szolgálja, segíti. Hálás vagyok én magam is ezekért a folyamatokért, fantasztikus mások öröme, könnyedebbé válásának részesévé válni.