Családállítás – Integrál szemléletű családállítás új

Családállítás - Integrál Szemléletű Családállítás

Családállítás

Miben tud segíteni, miért érdemes családállításra jönni?

Ha olyan megoldatlan konfliktusokkal találod szemben magad, amik ismétlődőek, esetleg olyan érzésed van, hogy bizonyos problémák nem is a tieid, vagy mindezek egyedül már megoldhatatlannak látszanak... olyanok, mint egzisztenciális vagy munkahelyi problémák, párkapcsolati nehézségek, megbékélhetetlenséggel járó ellentétek, egészségügyi problémák, ennek oka sokszor a generációs mintákban, örökölt családi sorsokban keresendők.

Örökölt sors, generációs minták, örökölt családminták, transzgenerációs történetek, olyan hozott és kapott traumák, sorsközösségek, melyek feldolgozása pszichoterápiában akár hosszú évekig is eltarthat.

Mára bizonyosságot nyert, hogy nemcsak fizikai tulajdonságokat örökölhetünk felmenőinktől, mint a nagyi kék szeme, vagy az édesapánk derékfájása, hanem lelki eredetű traumákat is hordozunk magunkban belőlük, olyan problémákat, amelyeknek nem mi voltunk személyesen részesei, nem mi tapasztaltuk meg, mégis problémát okoznak nekünk a mindennapokban.

Ezek a transzgenerációs traumák.

Mit jelent az Integrál szó ebben a családállítási módszerben?

Az integrál szó jelentése: rendszerbe beépít, átfogó, magába foglaló, egy kisebb, addig különálló részt egy rendszerbe beilleszt.
Az integrál családállítás lényege, hogy komplex eszközök segítségével, mint a bodywork, energetikai munka, drámai elemek... segítségével dolgozunk az állításban azon, hogy az állító családrendszerébe helyreálljon a rend, minden rész megkapja az őt megillető helyét a rendszerben. A rejtett családi dinamikák felszínre jönnek, láthatóvá vállnak, végül megtörténik a kioldás és létre jön az egyensúly.
Az integrál állításokban minden rétegben dolgozunk, transzgenerációs mintákkal, karmikus rétegekben, énrészekkel, a jelen élet rétegeivel ... és a felsőbb szellemi rétegekkel is. Komplex és átfogó rálátást kapunk egy-egy trauma vagy probléma gyökerére, így a megoldások, kioldások is komplexek és széleskörűek lesznek általa.

Bert Hellinger a rendszer-pszichoterápia atyja ismerte fel, hogy az egyén sorsa periodikusan összefonódik családja tagjainak sorsával, sokszor ismétlődően történnek meg bizonyos események egy-egy családban.

Minden családnak közös lelke és lelkiismerete van, a családhoz való kötődés és szeretet által magunkra vállalunk olyan generációs sorsokat, melyek hidat, kötést hoznak létre saját és a távoli családtagjaink sorsa között. Ezek a kötések okozhatnak traumákat, kihívásokat a jelen életünkben.

Napjainkban a családállítás módszere az egyedüli olyan módszer, amellyel ezen generációs minták, traumák felülírhatóak. A családállítás mindezen generációkon át hordozott traumákat, elakadásokat, kihívásokat kioldja, megoldja, ezáltal segítve az állítást kérőt egyéni problémái, valamint egyéni traumái feloldásában.

A Családállítás módszere 4 terápiás klinikai módszeren alapul. A családterápia, kontextuális terápia, tranzakcióanalízis és pszichodráma módszereit ötvözve jött létre, és viselkedés biológusok megfigyelései támasztják alá.

Mit értünk a családállítás módszere alatt?

Minden családban működik egy láthatatlan energetikai mező, és a családot, mint rendszert kell látnunk, érzékelnünk.

Ez a rendszer olyan, mint a családfa, ahol mindenkinek megvan a maga helye a rendszerben. Amikor ez a rendszer megsérül az egyensúly felborul. Az életünket a családunktól kapjuk, és ezzel együtt, női és férfi erőt, erősségeket és kihívásokat is. A család mozgatórugója az a mély szeretet, mely az ismeretlen ősökkel is összeköt minket. Ez az szeretet ugyanakkor elköteleződés, sorsvállalás is egyben, és az egyensúlyra való törekvés, a kiegyenlítődés iránti vágy.

Az egyensúly akkor jöhet létre, amikor létre jön a rend. A családokban működő rendek, a családállítás alapjai.

Mindenkinek jár a családhoz tartozás joga a családban, ez az odatartozás joga. Ha valakit kizártak a rendszerből, mert a család többi tagja azt gondolja, ez az ember nem méltó az odatartozásra, a rendszer megsérül és a rendszer próbálja ezt az egyensúlyt kiegyenlíteni. Ebből alakul ki a családrendszer egy másik tagjánál, akár a te rendszeredben éppen nálad..., például a kirekesztettség érzése, a másoktól való eltávolodás, kapcsolatteremtési, esetleg beilleszkedési nehézségek. Így hat ki egy rendszeren belül a kirekesztett sorsa a leszármazottra.

Egy családon belül mindenkinek megvan a saját helye, ez a hely törvénye. Ez annyit jelent, hogy a rendszerben az érkezési sorrend a meghatározó, aki előbb érkezett, annak több joga van. Így egy párkapcsolatban, még ha a pár szülővé is válik, mindig a párkapcsolat az első. Aztán a szülők után következnek a gyerekek, ők is szintén születési sorrendben. Válás, majd új házasság esetén a első kapcsolat magasabb rendű az azt követőnél. Meg kell adni az első feleségnek, férjnek az őt megillető helyet a rendszerben. A magasabb helyen állónak mindig meg kell adni a tiszteletet, bármilyen is volt, bármit is követett el. A tisztelet egyenlő azzal, hogy tisztelem, mert nélküle nem lennék az, aki vagyok.

Minden kapcsolatunk, így a párkapcsolatunk is, szereteten és az adok-kapok egyensúlyán alapul, ez a kiegyenlítődés törvénye. Ez egy olyan kölcsönösség, folyamatos kiegyenlítésre törekvés, ami növekedést eredményez. A kapcsolataink alapja ez. A kiegyenlítődés törvénye. A nyereség, veszteség sosem marad kiegyenlítetlenül, ha kapunk, cserébe mindig adósnak érezzük magunkat és fordítva, legyen az jó vagy rossz. Ezért amikor valaki ártott nekünk, úgy érezzük, hogy ezt “meg kell torolnunk”. Ez egy teljesen természetes érzés és folyamat. Vissza kell adnunk, amit kaptunk, hogy a helyzet kisimuljon. Azonban ahhoz, hogy egy konfliktushelyzetet kisimítsunk egy kicsivel mindig kevesebb rosszat kell visszaadnunk mint, amit kaptunk, így az adok-kapok egyensúlya helyreáll.

Mindenki a saját sorsáért felelős, mindenkinek vállalnia, vinnie kell a saját sorsát. A családrendszerben ha valaki más terhét vállaljuk magunkra, akkor a rend felborul, és ennek következményei lesznek. Mindenért, ami a miénk, legyen az sors vagy tett, nekünk kell vállalnunk a felelősséget, és ez igaz a családrendszerünk összes tagjára. Az ő sorsa, az ő tette, az ő felelőssége.

Családállítás

Hogy zajlik a családállítás?

A családállítás kétféle formában tud segítséget adni az állítónak. Lehet egyéni családállítást kérni, vagy a csoportos keretet is lehet választani.

Az egyéni családállítás során az állítást kérő és a családállítás vezető van jelen. Ha olyan probléma, kihívás merül fel az életedben, amelyet már egyedül nem tudsz megoldani, és nem érzed magadban azt, hogy ezt egy csoport előtt, egy csoportban beszélnéd, oldanád ki szívesen, hanem inkább személyes, négyszemközti  konzultációra lenne igényed, akkor az egyéni családállítást válaszd.

Az egyéni családállításban a folyamatok kevésbé intenzívek általában, mert a csoportban való működés erőteljesebb és hatásosabb a csoportdinamikának köszönhetően.

Ezért mikor csoportos családállításra jelentkezel, akkor számíthatsz a csoport megtartó erejére.

A családállítás elején, ha állítóként vagy jelen, elmondod pontosan a problémádat, célod, és azt, hogy miért szeretnél állítást kérni. Ezután a témádhoz kapcsolódóan felállítjuk a csoport segítségével a témádhoz kapcsolódó személyeket, fogalmakat, melyeket te választhatsz ki a csoport tagjai közül. Felkérsz a csoport tagjai közül egy-egy személyt, hogy képviseljék pl: édesanyádat, édesapádat. Ez a következőképpen zajlik, kiválasztod kit szeretnél, és megkérdezed tőle: - "Xy, kérlek képviselnéd az édesanyámat?"

Elkezdődik az állítás, ami közben a családállítás vezető kérdéseket tehet fel, illetve új szereplőket is beállíthat a térbe. Ezek a kérdések és személyek, fogalmak a témádhoz kapcsolódó, a rendszeredből feljövő dinamikával kapcsolatosak. (pl. kitagadott rokon, erőszakos haláleset, anyagi kár a családban stb. )

A képviselők bizonyos érzetekről, érzésekről fognak beszámolni, lesznek szavak, mondatok, melyeket úgy érzik majd, hogy ki kell mondaniuk, és mozgások, mozdulatok jönnek létre bennünk melyeket meg kell tenniük. Viszonyulni fognak egymáshoz a mezőben, és a térben látottak alapján dolgozik a családállítás vezető. A mezőben lévő folyamatokból olvas a családállítás vezetője, és ennek alapján fog kimondatni a szerepek képviselőivel gyógyító, oldó mondatokat, vagy bizonyos mozdulatok megtételre kéri a képviselőket, amelyekkel a családállítás végére rend jön létre a családrendszerben.

Amikor létrejön a rend, akkor indul el a változás, és történik meg az oldás.

A családállítás egy erős "rendteremtő" módszer, így intenzív és változást hozó. Minden alkalommal fontos, hogy, mind résztvevőként, mind állítóként működj együtt a családállítást vezetővel, mert így születhet meg az az állapot, amit a kezdetekben célként megfogalmaztál.

Szeretettel várlak a Családállításokon!

Ebben az évben a következő időpontokra jelentkezhetsz még:

November 6. szombat 10-18 óráig

December 11. szombat 10-18 óráig

Helyszín: Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 38. 2045

Kérlek, hogy az alábbi űrlapon jelezd, hogy melyik alkalommal jönnél, és hogy állítóként vagy segítőként vennél részt.

Saját témahozó állítóként: 15.000.-/alkalom

Segítőként: 5.000.-/alkalom

Egyéni állításban: 15.000.-/alkalom/1 óra, időpont egyeztetés szükséges!

A jelentkezésed a részvételi díj befizetése után válik véglegessé, melyről díjbekérőt küldök.

TOVÁBBI FONTOS INFORMÁCIÓKAT ITT OLVASHATSZ!

További kérdések estén keress bizalommal!

Buza Edit

+36302141447

Családállítás

15 000 Ft
15 000 Ft
5 000 Ft
Legalább egy terméket rendelnie kell!
Szállítási és fizetési mód
Adja meg a szállítási módot!
Bruttó végösszeg:
0 Ft
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!


Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!