Selfness - Tudatos Életmód

Selfness – Tudatos életmód

Publikálva Kategóriák: Életrészek, meditáció

Selfness - Tudatos életmód

Selfness - avagy a tudatos életmód, mert az élet nem csak úgy megtörténik veled. Minden a döntésekről szól, és arról, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre. Ne feledd: aki sikeres, az nem csak úgy odasodródott a csúcsra. Koncentrált cselekvésre, fegyelemre és jókora energiára van mindennap szükség, hogy menjenek a dolgok. Azok a szokásaid, gondolataid határozzák meg, milyen lesz a jövőd, amelyeket most gondolsz, teszel.

A harmónia eléréséért neked is tenned kell. A környezeted irányában tanúsított felelősségvállalás, szolidaritás és jóra való törekvés a kellemes miliő létrejöttének alapja. A legfontosabb az önmagad irányában tanúsított tisztelet és az önmegismerés vágya. Ha magaddal jóban vagy és tisztán látod énedet, akkor a környezetedet is új szemszögből közelítheted meg.

Mit jelent a selfness, a tudatos életmód, tudatosnak lenni szellemi – testi – lelki szinten, a hétköznapokban, a gyakorlatban?

Próbáld megérteni az emberi folyamataidat, a test, a lélek és a szellem „működését”, hogy ami mindezekből nem szolgálja a javadat a saját életedben, azt képessé válj megváltoztatni.

Tartsd egészségben a testedet, harmóniában az érzelmeiddel, próbáld a saját ösvényedet követni, és megérteni szellemi szinten is a magasabb összefüggéseket. Ehhez ma már számtalan eszköz, gyógymód és tanítás a rendelkezésedre áll, így a tudás megszerzése és a gyógyító gyakorlatok elsajátítása (részben) sokkal könnyebbé vált, mint az ezt megelőző korokban. Forrás

A Selfness - tudatos életmód jelentése

A selfness jelentése tudatos életmód, egyfajta életvezetési módszer, ami a test-lélek-szellem összhangját építi és az egyént helyezi a központba. Fogalmát a német származású trend- és jövőkutató Matthias Horx fogalmazta meg és tette közismertté 2002-ben. Az alternatív gyógymódok képviselői és a pszichológusok után ma már egyre több tudományág képviselője is szívesen azonosul ezzel a megközelítési móddal.

A tudatos életmódot úgy is megfogalmazhatjuk, hogy: Nem várom a csodát, hanem megteremtem.

A Selfness, a tudatos életmód alap elemei:

  • A tudatos étkezés (egészséges, finom, energiát adó ételek, napi természetes vitaminforrások fogyasztása)
  • Tudatos folyadékfogyasztás (napi 2-3 l folyadék)
  • Tudatos kapcsolatok megválasztása (hasonló érdeklődésű emberek keresése, pozitív emberekkel való kapcsolattartás)
  • Pozitív gondolatok erősítése, pozitív cselekedetek
  • Tudatosan használja az ember a színeket, pl. étkezés, öltözködés, lakberendezés területein
  • Tudatos lélegzés
  • Tudatos képzések, tettek a célok, álmok elérése érdekében
  • Mozgás (mindennapi mozgás, jóga)
  • A stressz tudatos kerülése, csökkentése

Mindezek betartása elindíthat minket a tudatos életmód útján. Fontos és megjegyezendő itt is a kitartás, annak tudtában, hogy ha most nem hagyjuk magunkat eltéríteni, a következő éveinket tesszük könnyebbé általa.