Csakrák és betegségek kapcsolata

Publikálva Kategóriák: Csakra, meditációs párna

Csakrák és Betegségek kapcsolata

A csakrák a gerinced mentén elhelyezkedő hét fő örvénylő tölcsérszerű körből álló energiaközpontod, melyek az auráddal szoros kapcsolatban állnak. Az aura színes, így akik képesek az aura látásra, vagy látják a csakrákat, minden csakrát saját színében látnak. A csakrák színei egyrészt tájékoztatást adnak adott csakránk állapotáról, másrészt, minden csakra saját színével erősíthető, gyógyítható.

Csakrák és az aura

A csakrák erőközpontjaid, így minden harmonikusan működő csakrádon keresztül a legtisztább úton veszed fel az univerzális életenergiát, vagyis a pránát (csi, vagy ki). Amely ezután a nadikban (meridiánok), azaz az energiacsatornákban áramlik szét testedben.

Ha ez az energiaáramlás bármelyik csakrádnál elakad, az testi, lelki, szellemi szinten egyaránt problémát okozhat.

Life coaching

Minden csakrának vannak hozzárendelt területei. Az alsó három csakra a fizikai valósággal áll szorosabb kapcsolatban, stabilitásodat az életben, a szociális beilleszkedésed, valamint az egyéniséged kibontakoztatását, megmutatását mutatja. A középső csakrák az önkifejezés, a másokhoz a külvilághoz való viszonyulásod mutatják, míg a korona csakrád az egység, a mindent elfogadó, feltétel nélküli szeretet csakrája.

Muladhara - Gyökércsakra az anyagi biztonság, az erő és egészség csakrája, azért felel, hogy biztonságban állj a földön. A gyökércsakra színe piros, vörös, és a gerincoszlopod alján a gát tájékán, a végbél előtti részen található. Lefelé nyíló, a föld energiáját szívja magába. Jelképe: Négy szirmú lótuszvirág

 

Chakralife Piros nagy meditációs párna

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: Ízületek, izmok, izomgörcs,  isiász/ülőideg gyulladás, gerinc problémák, csontok, fogak, köröm, végbél, vastagbél, hasmenés-székrekedés, túlsúly, hólyag, vizelettartás, vizelési problémák, aranyér, vese, mellékvese, vesekő, magas/ alacsony vérnyomás, fogínygyulladás,alsó végtagok, influenza, vérképzés, sejtképzés, testhőmérséklet, diszharmonikus testkép, érzet, adrenalin, depressziós tünetek, félelem, szorongás, bezáró folyamatok, bizonytalanság, instabil személyiség, könnyen elveszti a lába alól a talajt, alvászavar, halálfélelem, rettegés az ismeretlentől, szokásai rabja, nem képes befogadni a változást, támadó, másokat bántó, örök kétkedés és rosszindulat jellemzi.

Nagy meditációs párna narancssárga csakralife

Szvadhiszthana- Szakrális csakrád területei,  az életed áramlásának (flow) engedése, akadályozása, az élet élvezete, a párkapcsolatok (ha van, ha nincs…),  érzelmek, félelmek, szexualitás, családi-szülői minták, Apával való kapcsolat, Anyával való kapcsolat, felmenők, az élet élvezete, az élet íze. A szakrális csakra színe a narancssárga, és a köldök-köldök alatti részen található.

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: nemi szervek, ivarmirigyek, hormonok közül a tesztoszteron, ösztrogén, progeszteron, a medence szervei, a női ciklus, nyirokfolyadék, keresztcsont, derék/fájás, a gerinc alsó szakasza, a vese-hólyag-mellékvesénél a gyökércsakra és a szakrális csakra is egyaránt érintett, frigiditás, vagy szexuális kényszeresség, gombás fertőzés, menstruációs problémák, klimax, petefészek és here, impotencia, vagy a szexualitás kergetése, bélgörcsök, hajprobléma, elhízás, túlzott cukorfogyasztás, alkohol, szenvedélybetegségek, az élet élvezeti részének túlhajszolása vagy elnyomása, orgazmus problémák, önsajnáltatás, panaszkodás, mások hibáztatása, mártírszerep felvétele, szenvedés, nyűglődés.

Manipura- Napfonat csakra, ami a legoptimálisabb működésedhez szükséges energiával lát el. Önmagad, és mások tisztelete, az élni és élni hagyni csakrája. Önbizalom, jókedv, derű, nyitottság, kiegyensúlyozott egzisztencia, életöröm, tett vágy, kiegyensúlyozott társas lét, siker, önállóság, nyugalom. A napfonat csakra színe a citromsárga, és a gyomor tájékán helyezkedik el, a köldök fölött.

Csakrák - Napfonat csakra

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: hasüreg, máj, epe, epevezeték, gyomor, lép, hasnyálmirigy, a gerinc középső szakasza, emésztőrendszer, emésztési problémák, savtúltengés, cukorbetegség, inzulinrezisztencia,vegetatív idegrendszer, inzulin, szemproblémák, hisztéria, szadizmus, és mazochizmus, agresszió, düh, düh kezelési problémák, folyamatos kisebbségi komplexus, önértékelési zavar, másokat többnek, szebbnek, jobbnak látó, kedvtelenség, letörtség.

Csakra színe szívcsakra zöld

Anahata- Szívcsakra, a szeretet kifejezésének csakrája, a szeretet legteljesebb megélése, átadása, együttérzés, emberi szolgálat, segítségnyújtás, nyílt szívűség jellemzi. Szereted önmagad és másokat, gondoskodó anyai minőségben létezel, odaadó, önzetlen, mély emberi kapcsolatokra képes, érzelmileg szabad vagy , és nem függsz másoktól. A szívcsakra színe a zöld, és a mellkas közepén, a szív tájékán helyezkedik el.

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: szív, tüdő, a mellkas, a hát, gerinc felső szakasza, légzés, bőr, vérnyomás, keringési rendszer, érrendszer, magas/alacsony vérnyomás, visszeresség, trombózis, infarktus, rákos megbetegedések, immunbetegségek, szívbetegségek, önsajnálat, érzelmi függőség, közöny, féltékenység, kegyetlenség, rosszindulatúság, mások elnyomása, eltaposása.

Visuddha - Torokcsakra felelős a kommunikációért a verbális kapcsolódásért másokhoz, az információk befogadásáért, és saját magad megfelelő kifejezéséért, felelősségvállalás tetteidért. A torokcsakra színe a világoskék, és a nyak, torok környékén található.

Normál meditációs párna

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: a nyak, a gerinc nyaki szakaszi része, torok, hörgők,légcső, nyelőcső, száj, szájüreg, mandulák, hangképző szerveid, állkapocs, fülek, karok, pajzsmirigy, tiroxin, fül/fájás/zúgás és egyéb fül problémák, hallás, beszéd, asztma, köhögés, megfázásos betegségek, nyelv, sclerosis multiplex, szájhigiéniás problémák, önbizalomhiány, könnyed befolyásolás, arrogancia, manipulálható, és manipuláló személyiség, krónikus hazudozó, fecsegő, pletykás, másokat kibeszélő, félelem attól, hogy mások hogy vélekednek róla, gombóc a torokban érzése, gerinctelen, nézeteit gyakran váltogató személyiség.

Chakralife sötétkék meditációs párna

Adnya - Harmadikszem csakra felelős álmainkért, jövőbe látásért, minden élőlény szeretete, és más síkon való érzékelése. Könnyen és jól tanulsz, emlékezeted, emlékező tehetséged központja. A bölcsességed központja, mely látja álmaidat, és segít eljutni hozzájuk. Jó tanulási képességek és intuíció jellemzi, karizmatikus egyéniség, akinek a harmadikszem csakrája harmonikusan működik. A Harmadikszem csakra színe a sötétkék, és a két szemöldök közötti részen helyezkedik el.

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: Központi idegrendszer, szem, arc, orr, arcüreg, orrüreg, homlok, a fej felső része, agyi területek,  fejfájás, migrén, migrén kísérő tünetei, látás/problémák, rövid és távollátás, hályog, érzelmi intelligencia, belső erők, intuíciókban való hit, telepátia, tisztánlátás, asztrális és mentális síkok érzékelése, lényeikkel,  angyalokkal, entitásokkal való kapcsolattartás.

Sahasrara - Korona csakra felelős az Istenivel való kapcsolattartásért a végső valóság, a végtelen lehetőségek a minden lehetséges csakrája. Az egység, egység lét, az Isteni eredet megtapasztalása, a spirituális és fizikai test, lélek szellem egyesítése.

Lila párna

Testi és lelki szinten a hozzá kapcsolódó részek/problémák: A koronacsakra legfőbb területei a pszichés betegségek, eltérések. Depresszió, mániás depresszió, elme betegségei, skizofrénia, öngyilkosságra tett kísérlet, epilepszia, zavartság, perverzió, frusztrált személyiség. Területei a nagyagy, agykéreg, koponya. Kimerültség, bizonytalanság, döntésképtelen állapot, halálfélelem, minek élek érzés, teng-leng, hovatartozás nélkül, nem kapcsolódik, nincs is vágya a kapcsolódásra, semmivel és senkivel, nem kötődik, nem érez semmit, irigy és kicsinyes.Alzheimer kór, Parkinson kór.