7 csakra színterápia

Színterápia

Publikálva Kategóriák: Csakra, meditáció, meditációs párna

Színterápia a csakráid harmonikus működésért

Csakráid harmonikus működéséhez a színterápiát hívd segítségül. A 7 főcsakrádhoz, csakránként egy-egy szín tartozik. A csakráidhoz tartozó területek, úgy mint az anyagi helyzeted, a párkapcsolataid, az emberi kapcsolataid, vagy kapcsolatod Istennel, az Univerzummal, mind-mind javíthatóak a csakra harmonizálás segítségével. Ennek több módja is van. Meditációk alkalmával használhatod a chakra diana -t, mely alulról felfelé haladva harmonizálja csakráidat, és segítségül hívhatod a színterápiát is, mely a megfelelő színű meditációs, vagy hengerpárna segítségével javítja csakráid működését.

 

Gyökér csakra:

A gyökér csakrát a tiszta, fénylő vörös szín aktivizálja. A vörös szín élettel tölt el bennünket, mélységet áraszt, életerőt és bátorságot kölcsönöz nekünk. Ha a vörös szín egy kevés kékkel keveredik, ez segítséget nyújthat abban, hogy életösztöneinket szellemi erővel is átitassuk. A piros szín jellemzően harsány, gerjesztő, izgató, serkentő, ugyanakkor pompás, és ünnepélyes is egyben. A színterápia a gyökér csakra megfelelő áramoltatásához a vörös/piros színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

 

Szakrális csakra:

A szakrális csakrát a narancssárga szín aktivizálja. A narancssárga szín élénk, megújult energiát sugároz, s megszabadít minket betokosodott érzelmeinktől. Segíti az önbecsülés kifejlesztését, és örömöt hoz az érzéki élvezetekbe. Az új ájurvédában azt mondják, hogy a narancssárga a víz belső színe.
A narancs szín jellemzően izgató, de ünnepélyes és meleg szín. A színterápia a szakrális csakra megfelelő áramoltatásához a narancssárga színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

 

Napfonat csakra:

A napsugár fényére emlékeztető tiszta sárga szín aktivizálja és erősíti a napfonat csakra működését. A sárga szín élénkíti az idegműködést, serkenti a gondolkodást és segít a kapcsolatteremtésben. Segít leküzdeni a belső fáradtságot, boldogsággal és lelkesedéssel tölti el az embert. Ha passzívnak, levertnek érezzük magunkat, a tiszta sárga szín életet lehelhet belénk. Ezenkívül segíti a fizikai és a "lelki" problémák feldolgozását. A napsárga színárnyalat nyugtatóan hat lelki bajok vagy zavarok esetén. Serkenti a szellemi aktivitást és felszínre hozza a belső bölcsességet, nemcsak azt, amelyre tapasztalat útján tettünk szert.  A citromsárga szín jellemzően aktív, könnyed, élénkítő hatású. A színterápia a napfonat csakra megfelelő áramoltatásához a citromsárga színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

 

Szív csakra:

A zöld szín: Földünk erdeinek, mezőinek a színe, harmóniát és együttérzést sugall, békítően hat ránk, szeretettel és békességgel tölt el bennünket. Regenerálja a testünket, a lelkünket és a szellemünket, új energiát ad nekünk.  A zöld szín jellemzően nyugtató, és derűs  hatású. A színterápia a szív csakra megfelelő áramoltatásához a zöld színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

 

Torok csakra:

A torok-csakrának a világos, tiszta kék a színe. Ez a szín nyugalmat áraszt és megnyitja lelkünket a spirituális sugallatok előtt. A színterápia a torok csakra megfelelő áramoltatásához a világoskék színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

 

Harmadik szem csakra:

Az áttetsző sötétkék megnyitja és tisztítja a harmadik szem csakrát. Belső nyugalmat, tisztaságot és mélységet kölcsönöz a léleknek. Így tehát fejleszti és pozitív irányba tereli a gondolkodást, amivel a tapasztalás kifinomultabb rétegei felé nyitja meg számára a kaput. A színterápia a harmadik szem csakra megfelelő áramoltatásához a sötétkék színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

 

Korona csakra:

Az ibolyalila és a lila egyéb árnyalatai segítik legjobban a korona-csakra megnyílását, kiterjedését. A lila szín a szellem és a lélek átalakulását támogatja, megnyitja őket a spirituális dimenziók előtt. Feloldja a korlátokat, s elvezet bennünket a kozmikus egység élményéhez. A színterápia a korona csakra megfelelő áramoltatásához a lila színt alkalmazza, így erősíti meg gyógyító erejét.

Csakra harmonizálás, a csakra diana meditációs hanganyag segítségével itt.